Löysin kirjasta "Leivo herkkuja helposti" suklaakakkuohjeen ja pakkohan sitä oli kokeilla. Hyvää tuli, tosin on todella makeaa.

1806887.jpg

50 g voita
2 munaa
150 g sokeria
1-2 appelsiinia
150 g vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g voita
200 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakojauhetta
tilkka vahvaa kahvia
tilkka sherryä (voi jättää pois)

Sulata ja jäähdytä voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voisula, 1 appelsiinin raastettu kuori ja 1 dl appelsiinista puristettua mehua. Siivilöi joukkoon jauhot, joihin kaakojauhe ja leivinjauhe on sekoitettu ja sekoita taikina hyvin. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (n. 20 cm). Paista kakkua uunin keskitasossa 175 asteessa 25-30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Sekoita täytteen voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakojauhe. Lisää joukkoon tilkka vahvaa kahvia ja mahdollisesti vähän sherryä, kunnes saat pehmeän kreemin. Halkaise kakku. Levitä puolet kreemistä pohjalevylle ja loput kakun päälle. Tee kuorrutukseen aaltokuvioita haarukalla tai kaapimella. Voit koristella kakun tuoreilla marjoilla.